Inrichting herenhuis met trapmeubel Gent

Inrichting herenhuis met trapmeubel

Slimme indeling met trapkast

Voor de inrichting van dit herenhuis in centrum Gent werd grondig nagedacht over de indeling van de ruimtes. Doordat een herenhuis vaak tal van verdiepingen en kleine ruimtes heeft, was er nood aan een doordacht ontwerp.

De bestaande trappen werden verwijderd en vervangen door een eiken trap op maat gemaakt. Omdat de ruimtes optimaal besteed moesten worden werd de trap ook nog eens ingericht als kasten. Maar daar stopt het niet… Ook de indeling van de kasten is hier van cruciaal belang. Van schoenenkast tot vestiaire en zelfs een uitklapbaar bed werden mee voorzien in het ontwerp. Het zichtbare deel van de bovenverdieping werd vervaardigt uit kwalitatieve Fineer Oak. De binnenzijde werd afgewerkt in een strakke melamine. Het geheel kreeg ten slotte ook nog een extra strakke uitstraling door het gebruik van tip-on systemen om de kasten te openen. De trap naar de kelder werd afgewerkt in een donkere houtstructuur van Egger.

Design logeerkamer met douche

Rekening houdend met de oorsprong van de woning werd alles vorm gegeven met oog voor design en lichtinval. De zolderruimte werd volledig omgebouwd. Een opbergruimte werd herontworpen. Een mooie designruimte waar gasten kunnen verblijven in alle rust en stijl kreeg vorm. Via de kast, die trapsgewijs opgebouwd werd, bereikt u een bovenliggende mezzanine met extra slaapgelegenheid.

Badkamer met Corian

Uiteraard kon een kleine badkamer niet ontbreken bij de inrichting van dit herenhuis in hartje Gent. Daarom maakten we optimaal gebruik van de schuine kanten en natuurlijk daglicht. Zo werd een – op het eerste zicht – kleine ruimte omgetoverd tot een ruime badkamer. De wastafel werd in Corian uitgevoerd. Deze werd bovendien uitgedikt naar 150mm en voorzien van een handige opening die fungeert als handdoekdrager. Tenslotte werd er tegen de wanden een schilderbare MDF wand geplaatst om het geheel volledig strak af te werken.

Realisatie in samenwerking met Totaalproject